Geen onderdeel van een categorie

9 Tips om er goed gekleed bij te staan

Deze tips werden oorspronkelijk gepubliceerd in het artikel “Goed gekleed met bio” in BioGezond, oktober 2012. 1. Koop kledij uit duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep of bamboe. 2. Verkies duurzame textiellabels. Een gedetailleerd overzicht vind je op Labelinfo.be 3. Screen…

Lees verder

Goed gekleed met bio

Ontdek de wondere wereld van bio, swishing, vintage, hennep en nog veel meer. Weinigen beseffen het, maar heel wat broeken, hemden, handdoeken en tal van andere textielwaren leveren een belangrijke bijdrage aan verdroging, vervuiling van ecosystemen, gezondheidsproblemen bij tal van…

Lees verder

De voordelen van bio op een rijtje

We horen of lezen af en toe via bepaalde kanalen dat de duurdere biologische voeding geen significante meerwaarde zou bieden ten opzichte van gewone landbouwgewassen.

Lees verder

De veenbes of cranberry, meer dan een blaasbeschermer

Hoewel ze door haar bitterzure en wrange smaak niet onmiddellijk uitnodigt om lekker uit het vuistje te eten, is de veenbes of cranberry toch een zeer waardevolle bes. Al voor de Noord-Amerikaanse Indianen was ze de topremedie om blaasinfecties te voorkomen…

Lees verder

Controle op teelt van fruit en groenten : de markt op z’n best ?

Volgens recente berichtgeving in de media zou de Europese Commissie land- en tuinbouwers in de toekomst verplichten standaard zaadgoed te gebruiken.

Lees verder

Zuiver zeewater of “zeeplasma”, het perfecte mineralensupplement

Magnesiumbisglycinaat, calciumcitraat, ijzergluconaat, seleniumgist…. er bestaan heel wat goed opneembare vormen van mineralen die men gericht kan innemen om bv. de stressbestendigheid te verbeteren, de botten te versterken, meer rode bloedcellen aan te maken of de weerstand te verhogen.

Lees verder

Knoflook, een uitstekende preventiearts

“Voorkomen is beter dan genezen” is een waarheid als een koe. Toch merken we in de praktijk dat de moderne geneeskunde nog altijd teveel de nadruk ligt op het behandelen van reeds bestaande ziekten. Daarom moet bij het grote publiek…

Lees verder

Echte, rauwe honing, een bijenproduct als topzoetmiddel

Als ze afkomstig is van bijen die in een vrije en onbezoedelde natuur bloemen kunnen bezoeken, als ze niet gepasteuriseerd wordt en door “koud slingeren” uit de raten wordt verwijderd, dan is honing bij gematigd gebruik zeker een gezond zoetmiddel…

Lees verder

Hibiscus, natuurlijke bloeddrukverlager en blaasbeschermer

De meesten kennen de hibiscus of roselle als onderdeel van een kruideninfusie zoals een rozenbottelthee, waarbij de bloemkelk voor een mooie en diepe rode kleur zorgt. Maar als ze in de juiste hoeveelheden wordt ingezet kan de zure, vlezige kelk…

Lees verder

Plan du site