Energie en mobiliteit

Conferentie rond elektrische mobiliteit

Met de conferentie ‘Elektrische mobiliteit 2020′ (14 september in Brussel) zwengelt Bond Beter Leefmilieu het maatschappelijk debat aan rond de kansen en bedreigingen voor elektrische mobiliteit in Vlaanderen.

Nog maar 80 elektrische oplaadpunten in België

Sinds 1 september staat er een elektrische laadpaal voor wagens en fietsen aan de doe-het-zelfzaak ‘Zelfbouwmarkt’ in Ninove. Een niet zo ongewone locatie: elektrische laadpalen zijn in ons land voorlopig vooral een verhaal van bedrijven.

Europese standaard voor gsm-opladers

De standaard batterij-oplader voor gsm’s is een feit. Veertien producenten ontwikkelden samen één type batterij-oplader. Hij kan vanaf dit jaar voor al hun nieuwe gsm’s gebruikt worden.

Energiejacht op lagere electrofactuur

Swingt je energierekening de pan uit? Jaag dan op de energievreters in je huis. Tijdens de energiejacht van Bond Beter Leefmilieu krijg je tips om je energieverbruik te doen dalen.

Omgaan met hoge brandstofprijzen

De brandstofprijzen swingen de pan uit. Een passage aan de pomp kost stukken van mensen. “Elk nadeel heb zijn voordeel,” zei ooit iemand. Ook nu, want het doet ons nog bewuster stil staan bij onze mobiliteit en ons autogebruik.

Groene elektriciteit ?

Veel groene stroom is niet helemaal groen. 40% van de stroom wordt bij ons als groen verkocht, maar slechts 6% is echt groen.