Bio Beauté by Nuxe gezichtsverzorging

Nuxe is een bekend Frans cosmeticamerk. In eerste instantie eigenlijk niet het meest interessante merk voor ons natural beauty’s… tot Nuxe besloot om ook een natuurlijke lijn op de markt te brengen: Bio Beauté by Nuxe. De producten van deze Bio Beauté lijn zijn bijna volledig natuurlijk en dragen het Ecocert keurmerk. De producten die ik van Bio Beauté heb uitgeprobeerd zijn een cleansing water, een scrub, een gezichtscrème en een oogcreme.

Micellar Cleansing Water With Red Orange Water

Deze reiniger heeft in eerste instantie erg veel weg van een tonic. Hij is zo vloeibaar als water en heeft een heerlijke frisse geur. Ik breng de reiniger aan op een watje en verwijder hiermee zowel mijn oogmake-up als mijn gezichtsmake-up. Op het moment dat je het watje over je gezicht haalt, begint het water een beetje te schuimen. Fijn, want het schuim voelt fijn op mijn huid en geeft mij het gevoel dat het ‘water’ goed reinigt. Hoewel, met mijn oogmake-up heeft de reiniger iets moeite. Je krijgt mascara prima verwijderd, maar het kost wel een klein beetje meer tijd. Met het verwijderen van mijn gezichtsmake-up heeft de reiniger absoluut geen moeite. Na gebruik ziet mijn huid er super schoon en fris uit. Een fijne reiniger dus voor het gezicht, maar zelf gebruik ik liever een andere reiniger voor mijn oog make-up.

Comfort Exfoliant With Red Berries

Een scrub met rode bessen…dit kan niet anders dan een fijn product zijn…toch? De scrub ruikt echt zalig! Ondanks dat ik maar een flesje heb, geurt mijn hele badkamer naar deze scrub als ik hem gebruik. De geur is eigenlijk precies zoals je verwacht van een product met rode bessen. Deze scrub is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, het is dan ook een erg milde scrub. In deze scrub vind je geen kleine harde scrub-korreltjes. Nee, als scrubdeeltjes wordt er gebruikt gemaakt van echte pitjes (van de rode bessen?). De pitjes voelen redelijk zacht op je huid en zijn groter dan de zanderige korreltjes die je misschien van een scrub gewent bent. De scrub is mild, maar maakt mijn huid wel lekker zacht. Dit is een scrub die je (naar mijn idee) prima dagelijks zou kunnen gebruiken.

Soothing Cream

Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en de droge huid. Bovendien is de crème anti-aging en kan dus ook goed gebruikt worden voor de oudere huid. De crème bevat onder andere kers, pruim en perzikextracten. Een heuse fruitcocktail voor ons gezicht dus! De crème is lekker luchtig van structuur en laat zich prettig en gemakkelijk over de huid verdelen. Bovendien heeft de crème maar weinig tijd nodig om in te trekken, hierdoor is het een fijne crème om in de ochtend te gebruiken en is de crème een fijne basis voor make-up. Voor mijn gevoel is dit een fijne basic crème die zowel in de ochtend als in de avond goed gebruikt kan worden. Ik merk geen duidelijke verschillen aan mijn huid als ik deze crème gebruik, maar mijn huid voelt wel zacht, verzorgd en niet droog.

Eye Contour Care

De oogcrème van Bio Beauté by Nuxe is anti-puffiness, anti-aging en energizing. Eigenlijk alle wensen die wij maar kunnen hebben aan een oogcrème! De crème heeft een fijne structuur. Hij is niet te waterig (waardoor ik me altijd afvraag of de crème wel verzorgend genoeg is) en hij is ook niet zo stevig dat hij lastig is om aan te brengen. De crème laat zich makkelijk verdelen onder mijn ogen en het kost zeker geen moeite om de crème in mijn huid te kloppen. De hoeveelheid crème van mijn reisverpakking is te weinig om de crème lang genoeg te kunnen gebruiken om te zien of fijne lijntjes echt verminderen na langer gebruik. Maar ik geloof wel dat deze oogcrème mij iets heeft geholpen met het verminderen van wallen na een paar korte nachtjes. Een oogcrème die dus best interessant kan zijn om in een grote verpakking aan te schaffen om de effecten op de langere termijn te kunnen ervaren.

Plan du site