Walter Faché : is ecologisch bouwen haalbaar ? Natural Revolution

Walter Faché is Orthomoleculair Biochemicus en voedingsdeskundige en pionier voor orthomoleculaire voeding en geneeskunde in ons land. Tijdens de beurs deelt hij inzichten in ecologisch bouwen : kiezen voor een gezonde woning in harmonie met jezelf en je familie.

Op zondag 16 juni kan je op de expo Natural ®Evolution in Diepenbeek terecht voor een uitgebreid programma lezingen en workshops. ecofun.be vroeg drie experts naar hun kijk op bewust en gezond leven.

ecofun.be : Wat brengt (ver)bouwers er toe uit te kijken naar bio-ecologische alternatieven ?

Walter Faché : De bezorgdheid om een gezond leefmilieu, een gezonde woonplek kiezen, rekening te houden met de aardstralen, breuken en wateraders en deze eventueel op te sporen en te ontstoren, geopathische belasting oplossen in de woning, adviezen om slaapkamers te ontstoren, toxische bouwmaterialen vermijden, duurzame woning te kiezen, spaarzaam om te gaan met energie en water, een ademend huis te bouwen met de juiste isolatiematerialen, radioactiviteit van radongas uit de bouwmaterialen en uit kruipkelders te neutraliseren, een juiste dakhelling te kiezen met mogelijkheid van waterrecyclage, …

ecofun.be : Welke zijn de top bio-ecologische aspecten of principes om ecologisch te bouwen?

Walter Faché : Bio-ecologisch bouwen is duurzaam of mens-en milieuvriendelijk bouwen. Dit betekent dat medici, architecten en materiaalontwerpers meer rekening houden met de schadelijke invloed van bouwen.

Naast het ecologische aspect komt ook het biologisch aspect naar voren door negatieve invloeden van bouwmaterialen en technieken te beperken.

Duurzaam bouwen wil de behoefte van de huidige en de komende generaties niet in gevaar brengen. Zij toont de relatie en de harmonie tussen de mens en de vier elementen: vuur, lucht, water en aarde. Dit vertaalt zich in onder meer in ecologische gezonde daken, dakbelegging, dakisolatie, ….