Kudzu opent ecowinkel in Brugge

De webwinkel met ecologische producten www.kudzu.be heeft nu ook een ‘echte’ winkel in het historische centrum van Brugge.


“Veel klanten willen graag de spullen met hun eigen ogen zien alvorens aan te kopen”, verklaren de uitbaters Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey de overstap van een virtuele naar een ‘levende’  winkel. “Bovendien zijn Belgen nog steeds wantrouwig rond aankopen via internet.” Dankzij de centrale ligging hopen Millie en Valentijn het grote publiek wat meer bewust te maken van het milieu.

In de rekken van Kudzu vind je onder andere keukengerief, badkamerspullen, boeken, speelgoed, verzorgingsproducten, schoolmateriaal en energiebespaarmiddelen.”We wilen aantonen dat er voor veel alledaagse spullen een milieuvriendelijker alternatief bestaat zonder dat er meteen het oubollige “geitenwollensokken”-imago dient aan te hangen. Kudzu is een uniek concept in Vlaanderen”, aldus Millie.

Zelf proberen de jonge ondernemers het ‘groene’ voorbeeld te geven. De muren kregen een laagje natuurverf. De rekken bestaan uit FSC-hout en gerecycleerd karton. Er ligt een kurkvloer. De pakjes van de webwinkel worden naar de post gebracht met de bakfiets. Zelfs het ticketpapier is ecologisch.