De food truck van Jean-Baptiste Nyssen, een vrachtwagen vol lekkers

Jean-Baptiste Nyssen, een jonge kok die de knepen van het vak leerde bij een aantal topchefs, kwam onlangs met een nieuw idee op de proppen: de “Keep on Toasting” “food truck”, een rijdende vrachtwagen met snacks, waarmee hij de straten van Brussel en de aangrenzende gemeenten doorkruist.

Op  het menu staan enkel bioproducten en huisgemaakte gerechten. Maar dat is niet de enige nieuwigheid: zo kan je de wagen van Jean-Baptiste terugvinden via geolokalisatie… Een kennismaking met deze gepassioneerde kok.

– Wat is je achtergrond? 


Na mijn secundaire studies aan het Sint-Michielscollege in Brussel, heb ik gekozen voor een opleiding aan de provinciale hotelschool van Namen. Daarna heb ik vijf jaar lang in verschillende Brusselse restaurants gewerkt (Bonsoir Clara in de Dansaertstraat, la Quincaillerie op het Kasteleinplein, Lola op het Zavelplein). Het afgelopen jaar was ik aan de slag bij YuMe, het restaurant van Yves Mattagne aan de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe. In september ben ik 26 geworden.

– Hoe ben je op het idee van de “food truck” gekomen ?

Ik ben een verwoed blogger en volg dan ook kookblogs van over de hele wereld. Tijdens het surfen kwam ik een fantastisch recept tegen dat afkomstig was van een Amerikaanse “food truck” met een ervaren chef aan het stuur.

– Wat staat er op het menu ?

Naast 4 soorten geraffineerde croque-monsieurs met speltbiobrood, gekookte groentjes, kaas en kwaliteitsvleeswaren, bieden we ook huisgemaakte desserts en drankjes aan. Uiteraard komen ook de vegetariërs bij ons aan hun trekken. En dit alles aan een schappelijke prijs.

– Biedt de kaart regelmatig iets nieuws ?

Ja, de kaart verandert elke maand. Elke dag is er een nieuw dessert.

– Hoe kan je betalen ?

Betalen kan met Bancontact en Proton ; er is geen cash in de wagen.

– Waarom heb je gekozen voor bioproducten ?

Ze zijn kwaliteitsvoller en smakelijker en bovendien even beschikbaar en toegankelijk als gewone producten.

– Kan men ook een croque-monsieur bestellen die niet op de kaart staat? 


Dat is mogelijk. Men kan een lactose- of glutenvrije croque bestellen, maar dan moet ik het wel een dag op voorhand weten zodat ik een speciaal broodje kan bestellen bij mijn bakker.

– Kunnen geïnteresseerden ook recepten per e-mail of via de website aan je doorspelen? 


Ja, natuurlijk !

– Je bent momenteel enkel actief in Brussel en omgeving, maar ben je van plan om je wagen ook in andere steden op te stellen ?

Zeker, als ik de vraag krijg voor activiteiten.

– Kan je ons wat meer vertellen over de geolokalisatie die je aanbiedt ?

Vermits de “food truck” iedere dag op een andere plaats in Brussel halt houdt, geeft de wagen zijn exacte locatie door via googlemaps op onze Facebook- en Twitterpagina. Binnenkort kunnen mobiele gebruikers ons ook vinden via de Foursquare “check-in” service. Wie de dagelijkse stopplaatsen en de uren waarop we ze aandoen wil kennen, kan altijd terecht op onze website.