Autodelen met Cambio

Autodelen zit in de lift. Steeds meer mensen delen hun privéwagen met anderen of stappen in Cambio. In dit laatste model is de auto niet meer de persoonlijke eigendom van één van de autodelers, maar staat een wagenpark ter beschikking van de leden. 

Het normale lidgeld bedraagt 35 euro. Ter gelegenheid van Ecopop voert Cambio  een promotieactie: wie in februari met een toegangsticket van ECOPOP naar een Cambiopunt gaat, wordt gratis lid. Leden reserveren via internet of telefonisch een wagen voor een bepaalde periode, af te halen op een standplaats naar keuze. Indien de aanvraag niet haalbaar is, stelt Cambio een alternatief voor. Maar in 93% van de aanvragen kan een positief antwoord gegeven worden.

Cambio startte haar werking in België in 2002. Momenteel zijn er meer dan 10.000 deelnemers met 140 standplaatsen verdeeld over 20 steden. Nog steeds komen er  standplaatsen bij (recent in Brugge en Oostende, in het voorjaar in Lier) en wordt het wagenpark uitgebreid. Eén van de troeven voor de groei zijn de partnerschappen met de openbare vervoersmaatschappijen en de overheden. Daardoor komt Cambio aan goede standplaatsen.

Cambio wil het autogebruik niet alleen verminderen, maar ook milieuvriendelijker maken. De ecoscore is een belangrijk criterium bij de keuze van de wagens. Door een samenwerking met FIETSenWERK gebeurt in een vijftal steden het onderhoud van de wagens met ecologische ‘wassen zonder water’-producten.