PV-Vlaanderen, de Vlaamse sectorvereniging voor fotovoltaische zonne-energie, stimuleert de zonne-energiemarkt met de campagne “Stroom van Eigen Kweek”.

De zonne-energiesector ziet een groot marktpotentieel bij particulieren en kmo’s en wil dit stimuleren met de imagocampagne “Stroom van Eigen Kweek” die de perceptie rond zonne-energie bijstuurt en de voordelen van zonnestroom benadrukt.

Door aanpassingen aan de overheidssteun kwam zonne-energie het voorbije jaar in een slecht daglicht te staan. Het nieuwe systeem van overheidssteun voor hernieuwbare energie is sinds januari 2013 van kracht en is bedoeld de voorwaarden te scheppen voor de verdere groei van de markt. “Het is nu belangrijk om gezinnen en bedrijfsleiders te overtuigen van het duurzame rendement en de kwalitatieve meerwaarde van een investering in zonnestroom”, zo stelt PV-Vlaanderen.

De campagne startte op 19 maart met een persconferentie van PV-Vlaanderen in de kantoren van ODE (Organisatie Duurzaam Ondernemen, de koepelorganisatie van hernieuwbare energie) in aanwezigheid van Vlaams Minister van Energie, Freya Van den Bossche.

Wens je te weten :

  • hoeveel een nieuwe installatie je kost,
  • welke steun je krijgt van de overheid en
  • welke netvergoeding je betaalt ?

PV-Vlaanderen legt het stap na stap uit op de handige pagina ‘kweekcondities‘.